Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Τ.: Τριήμερο Καταναλωτή

KENTΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ
Βενιζέλου 25
Τηλ.: 2332052152
H-ΤΑΧ.:kepkaima@otenet.gr
Blog: kepkaima.blogspot.com                 Νάουσα, 31-1-2012

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
       Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη , Πέμπτη , και Παρασκευή 25-27 Ιανουαρίου το «Τριήμερο Καταναλωτή» στην αίθουσα εκθέσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Νάουσας.
        Οι  πολίτες καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΠΚΑ για θέματα καταναλωτών ( δικαιώματα για γυμναστήρια, ασφαλιστήρια, ελαττωματικά προϊόντα, μεταλλαγμένα, κινητή τηλεφωνία, υπερχρεωμένα κ.α) .
        Την Τετάρτη οι πολίτες παρακολούθησαν την ομιλία με θέμα «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ‘Ασε την τροφή να γίνει το φάρμακό σου, και φάρμακο να γίνει η τροφή σου»,  με εισηγητές την κα Ελένη Παναγιώτου, τεχνολόγο Γεωπόνο, και  κο Γιώργο Γαβρά , βιοκαταναλωτή, όπου έδωσαν τις εμπειρίες και τη γνώση για το μεγάλο αυτό Έλληνα γιατρό που στήριζε την θεραπεία του στην διατροφή και στην άσκηση του σώματος που ισχύει και στις μέρες μας αλλά η εφαρμογή τους είναι δύσκολη λόγω διαφορετικού τρόπου ζωής – διατροφής, καινούριες, εξωτικές τροφές , εφαρμογή  χημικών – τοξικών ουσιών κατά την καλλιέργεια και αποθήκευση φρούτων και λαχανικών, πρόσληψη μεγάλων δόσεων αντιβιοτικών και ορμονών κατά την εκτροφή των ζώων που προορίζονται για κατανάλωση, μεταλλαγμένη σόγια και καλαμπόκι στις ζωοτροφές. Στον επίλογο της ενδιαφέρουσας αυτής ομιλίας δόθηκε το μήνυμα πως μόνο ΜΕ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ  ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ  ΣΕ  ΟΣΟ  ΤΟ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ  ΜΟΡΦΗ θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την υγεία μας.   Με την σωστή διατροφή μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις αιτίες  που μας προκαλούν τις ασθένειες  ενώ με την σύγχρονη ιατρική και τα φάρμακα καταπολεμούνται ΜΟΝΟ τα συμπτώματα.
         Την Πέμπτη   τα μέλη και φίλοι του ΚΕΠΚΑ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να εκφράσουν τη άποψή τους στη είσήγηση του Προέδρου του ΑΑΟΣ «ΒΑΕΝΙ» κου Γιώργου Φουντούλη  με θέμα              « Ανάπτυξη μέσω κατανάλωσης τοπικών προϊόντων»
        Η ενδιαφέρουσα ανάπτυξη του θέματος του ομιλητή επικεντρώθηκε πως μόνο  με την ενεργοποίηση  των παρακάτω πέντε    ( 5) πυλώνων είναι δυνατόν να δημιουργηθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες καταναλωτές .
1) Στήριξη της εγχώριας οικονομίας – ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική αγορά
2)Ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της παραγωγής της χώρας μας
3) Εξασφάλιση εισοδήματος για τους Έλληνες εργαζομένους καθώς και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
4) Εγγυημένη ποιότητα των καταναλωτικών αγαθών και έλεγχος των τιμών
5) Η χώρα να αναπτύξει την αγορά της και απεξαρτηθεί από τα διεθνή εμπορικά καρτέλ τα οποία λυμαίνονται συγκεκριμένα προϊόντα             ( ζάχαρη, ηλιέλαιο κτλ ) και καθορίζουν τις τιμές με βάση σαφή κερδοσκοπικά στοιχεία.
Καταλήγοντας είπε πως :
        «Ο Έλληνας πολίτης δικαιούται αλλά και υποχρεούται σήμερα να καταναλώνει τοπικά αλλά και ελληνικά, διότι τα προϊόντα μας έχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, έναντι των εισαγόμενων.
        Με τον τρόπο αυτό, στηρίζουμε τον τόπο μας και δίνουμε ελπίδα στη χώρα που στην παρούσα χρονική συγκυρία βρίσκεται στη δίνη της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.»

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο  «Στέκι  Νεολαίας» έγινε καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας της Ένωσής μας και μετά από τις ευχές και ένα απολογισμό της δράσης της χρονιάς που πέρασε,  από τον πρόεδρο κο Δημήτρη Βογιατζή,  ακολούθησε η παραδοσιακή κοπή και μια μικρή δεξίωση για το καλό του Χρόνου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κα   Μαρία Καρυδά εκ μέρους του Δήμου Νάουσας και ο Κος Γιάννης Καραγιαννόπουλος εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας
Τυχερός της χρονιάς ήτανε ο κος Αθανάσιος Παπαδόπουλος ενώ τυχερός φορέας η Εκπαίδευση με εκπρόσωπο τον κο Κύρου Νικόλαο.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνωρίζετε για τη δράση του Κέ.Π.Κα.;