Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

KENTΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου το ΚΕΠΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας με θέμα « ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» .

Οι εισηγητές του σεμιναρίου κος Νίκος Τσεμπερλίδης , πρόεδρος ΚΕΠΚΑ, και κα Ευαγγελία Κεκελέκη, Γ.Γραμματέας ΚΕΠΚΑ, αναφέρθησαν με απλά και κατανοητά λόγια σε προβλήματα των καταναλωτών με τις τράπεζες όσο αφορά τα δάνεια για αγορά κατοικίας,, τις καταχρηστικές χρεώσεις, τα διάφορα έξοδα που πληρώνουν οι καταναλωτές πέραν από των δόσεων του δανείου, τα επιτόκια, την δυσκολία αποπληρωμής χωρίς έξοδα, την ενίσχυση των τραπεζών με 28 δις ευρώ χωρίς κάποια δέσμευση με όρους υπέρ των καταναλωτών καθώς και διάφορες άλλες εκπλήξεις που μπορεί να αποφύγει ο καταναλωτής κατά τη σύναψη δανείου.

Στην συνέχεια ανέλυσαν τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά , τις τεχνικές των super market για να προσελκύσουν τους καταναλωτές και πως μπορεί ο να αποφύγει τις παγίδες που βρίσκει .

‘Όπως είναι «λογικό» στα θέματα των εισηγητών ήταν και το θέμα των πιστωτικών καρτών που λίγο πολύ έχουν οι καταναλωτές . Δόθηκαν οδηγίες για την ασφάλεια των ώστε να μη βρεθεί ο στην άσχημη κατάσταση να πληρώνουν λογαριασμούς όταν κλαπεί η κάρτα.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με ερωτήσεις των συμμετασχόντων καθώς και απάντησαν σε ασκήσεις σε ερωτηματολόγιο πάνω στα θέματα του σεμιναρίου.

Για το ΚΕΠΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ


ΔΗΜ . ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνωρίζετε για τη δράση του Κέ.Π.Κα.;